Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Ugol’nikov A$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
1.

Demianchuk B. 
Development of an intensive microwave-thermal treatment technology for heterogenic environments [Електронний ресурс] / B. Demianchuk, N. Kolesnychenko, A. Ugol’nikov, A. Lapkin // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2020. - № 1(5). - С. 55-64. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2020_1(5)__8
Запропоновано технологію інтенсивного, енергоекономічного мікрохвильово-теплового масопереносу під час миття та сушіння аграрної та промислової продукції в мікрохвильовій нерезонансній камері з рівномірним полем нагріву. Камера оснащена вакуумним насосом і ультразвуковим генератором і функціонально зв'язана з випарником і конденсатором теплового насоса. Режиму біжучої хвилі в мікрохвильовій камері та інтенсивному випаруванню сприяють мікрохвильовий концентратор енергії поля в обсязі середовища та поглинаюче феритове покриття-перетворювач баластової енергії поля в теплову на перфораційній перегородці для продукції. Обгрунтовано напрям розвитку фізико-технічних основ мікрохвильово-теплової обробки середовищ, з метою миття продукції з застосуванням у вакуумній камері ультразвукового і мікрохвильового генераторів для інтенсифікації миття. Показано необхідність розвитку теорії та практики синтезу, виготовлення та застосування радіопоглинаючих матеріалів-перетворювачів енергії поля в теплову енергію. Запропоновано узгоджене комплексування модернізованої мікрохвильової та додаткової конвекційної технологій сушіння. Метою узгодження є отримання та використання синергетичного ефекту, а саме: економічного, інтенсивного та екологічно безпечного масопереносу вологи під час сушіння середовища, яке оброблюється. Виявлено, що енергоекономічності процесу повного висушування в середині камери сприяють інтенсивне випаровування вологи з продукції в рівномірному за обсягом електромагнітному полі та поточне осушення вологого повітря у випарнику теплового насоса. Сухе повітря подають в мікрохвильову камеру після його нагріву конденсатором теплового насосу. Це сприяє суттєво більш ефективному миттю-сушінню продукції на основі розвитку теорії та практики цього процесу. Застосування цього схемного рішення та раціональних параметрів режиму на практиці надає можливість вирішити суперечну проблему підвищення ефективності та екологічності процесів у побуті та аграрному і промисловому виробництві.
Попередній перегляд:   Завантажити - 413.459 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Ugol’nikov A. 
Devising matrix technology for forecasting the dynamics in the operation of a closed military logistics system [Електронний ресурс] / A. Ugol’nikov, V. Diachenko, Y. Kliat, A. Kosenko, S. Shelukhin // Eastern-european journal of enterprise technologies. - 2021. - № 6(3). - С. 36-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2021_6(3)__5
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.087 Mb    Зміст випуску     Цитування
3.

Demianchuk B. 
Development of microwave technology of selective heating the components of heterogeneous environments [Електронний ресурс] / B. Demianchuk, S. Huliiev, A. Ugol’nikov, Y. Kliat, A. Kosenko // Eastern-European journal of enterprise technologies. - 2022. - № 1(5). - С. 43-52. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2022_1(5)__7
The relevance of solving the technological problem of guaranteed inactivation of microflora by heating in liquid media and the preservation of their useful components, in particular, in wine materials, is substantiated. Traditional heat treatment with heating up to 70 - 75 <^>oC leads to a deterioration in the properties of the medium due to the thermal decomposition of its useful components. Newer is the technology of heating by the energy of the microwave field in the working chamber. But its significant drawback is the formation of standing waves in the metal chamber, causing local zones of overheating in places of maxima and underheating in places of wave minima. The consequence of this is the deterioration of the chemical composition of products and unsatisfactory inactivation of microflora. The elimination of these disadvantages of microwave processing of media is proposed to be carried out in a non-resonant chamber developed by the authors. Selective heating in the new chamber is produced by the energy of a uniform microwave field. At the same time, there are no local overheating and underheating of products. The technical implementation of a non-resonant type chamber involves the concentration of field energy in the volume of production, the conversion of the ballast field energy into thermal energy and its utilization. The work includes theoretical substantiation and experimental confirmation of the advantages of the new technology compared to the traditional one. Selective heating of products in a non-resonant working chamber entails the possibility of reducing the temperature required for guaranteed inactivation of microflora by 25 - 30 <^>oC. This helps to preserve the components of the product due to the absence of overheating and reduce energy costs. In addition, it provides: exclusion of harmful radiation from the working chamber; prevention of self-overheating of the generator and exclusion of the dependence of the energy efficiency of the chamber on the level of its loading with products.
Попередній перегляд:   Завантажити - 598.439 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського